Tweede Noordland Transhumance
Sprekers
Biografie Joanne van Wijgerden

Joanne van Wijgerden(1959) heeft een academische achtergrond. Zij heeft op de Landbouw Universiteit eerst een bachelor in voeding, psychologie en gezondheidswetenschappen gedaan en haar Masters in communicatie, voorlichting en bedrijfskunde. Al op de middelbare school realiseerde zij zich dat zij geen medicijnen wilde studeren omdat het psycho-somatisch aspect aandacht vraagt bij ziekte. Na haar studie heeft zij eerst 15 jaar gewerkt als managementconsultant in cultuurverandering, coaching en zelfsturing zowel voor het bedrijfsleven als bijvoorbeeld spirituele centra. Zij werkt ook vanaf 1987 als energetisch therapeut. In 1996 is zij na een tweejarig proces van ME zich op healing toe gaan leggen en heeft zichzelf alle ruimte gegeven in metafysische studies. Van daaruit is zij de Healing Arts Liquid Light Frequencies (1998) gaan ontwikkelen. Energetische middelen die gemaakt worden vanuit training en exacte kwaliteiten van het metafysisch bewustzijn. Jaarlijks ontwikkelt zij nieuwe energetische middelen die een diepgaande werking hebben op de intuïtieve kennis van de mens en zijn verbinding met wat wij noemen het veld van eenheid of heelheid. Vanuit die ervaring leidt zij therapeuten op en geeft zij workshops en lezingen

Intuïtieve kennis door Joanne van Wijgerden

Vanuit universitaire scholing zijn we getraind gegevens uitsluitend met de ratio te interpreteren en zelfs een eigen intuïtieve gedachtegang te onderdrukken. Terwijl tegelijkertijd voor iedere academicus duidelijk is dat de grote uitvindingen waar Einstein's werk een standaard voorbeeld van is, gebeuren vanuit de droom, vanuit een flits van inzicht, vanuit een gevoel. Het wetenschappelijk standpunt zoals we dat met elkaar 'handhaven', doet ernstig tekort aan de werkelijke kwaliteiten van een mens waarbij de vermogens van de rechterhersenhelft een grote rol spelen. Intuïtie of rechterhersenhelft weten is holistisch van aard. Het heeft het vermogen om multidimensioneel te denken en daarbij ook de input van de energiecentra van het lichaam mee te nemen ofwel de informatie die o.a. via de chakra's non-verbaal binnenkomt. Dat is soms enorme complexe informatie omdat het ook de info van vorige levens, de jeugd, ziekteprocessen, ervaringen van geluk en verdriet, familieomstandigheden en sjamanistische informatie verwerkt tot een coherent beeld wat vaak een groot inzicht geeft om de mens die ons hulp vraagt, te begrijpen vanuit een veel breder menselijk draagvlak dan alleen de zuivere diagnostiek.
Op deze dag gaan we met de intuïtie aan de slag. Ik leg uit hoe intuïtieve kennis werkt en de relatie met het lichaam en we gaan ervaren hoe intuïtieve informatie gegenereerd wordt, zowel bij de cliënt als bij de hulpverlener. We bespreken wat voor gevolgen het heeft als je meer met de intuïtieve kennis in de praktijk werkt. Ook leg ik een verbinding naar het centrale thema onzekerheid van deze studieweek en hoe juist het meenemen van de informatie die we als hupverlener zelf met het lichaam kunnen genereren, onzekerheid omzet in een geweldige kracht en veld van veiligheid en ervaring voor de cliënt..